Entre les mesures de coordinació entre els tres municipisaquesta és una de les línies principals, amb un servei públic de bicis, un carril i una línia d’autobús circulars i l’adequació dels camins rurals, que connectin les tres poblacions.
El candidat i les dues candidates de Maó, Sant Lluís i es Castell, respectivament, han fet, avui, una roda de premsa conjunta, des del simbòlic punt de la creu dels tres termes, al camí Vell de Sant Lluís.
Els tres han comparegut per explicar les mesures que proposen per afavorir la interrelació dels tres municipis que, junts, concentren més de la mitat de la població de l’illa i, entre ells es produeixen nombrosos desplaçaments diaris.
Per afavorir una mobilitat més còmode, segura i sostenible, fan una sèrie de propostes que han desgranat, un per un.
El candidat de Maó, Héctor Pons, ha explicat que es farà una aposta decidida per l’ús de la bicicleta, estenent el carril bici que hi ha ara entre Maó i Sant Lluís i entre Maó i es Castell, perquè es connecti a través de la Ronda de Maó i entre els municipis des Castell i Sant Lluís, tal com està contemplat al programa insular. La proposta més innovadora, en aquesta matèria, és la creació d’un servei de bicicletes públiques (a l’estil del que existeix a ciutats com Palma, Barcelona o Madrid, però de gestió mancomunada) que, amb una targeta o sistema d’identificació electrònic de les persones usuàries, permeti agafar la bici en una estació de qualsevol municipi i deixar-la en una d’un altre.
Cárol Marquès, candidata de Sant Lluís, per la seva banda, ha relatat la proposta d’ampliar el transport públic amb una nova línia d’autobús, circular i en dos sentits, per connectar els tres municipis. Aquesta permetrà a qualsevol persona d’un municipi anar a un altre sense haver de fer el recorregut sencer o sense haver de canviar d’autocar en una estació concreta. A més, permetrà aturar-se en punts intermedis, com són els nuclis de Trebalúger o els polígons.
La candidata des Castell, Joana Escandell, s’ha referit a la importància dels camins rurals i ha proposat coordinar el manteniment i conservació, ja que, segons ha assenyalat, “els camins no tenen fronteres”. Entre els tres municipis s’ha d’aconseguir que estiguin en les millors condicions de neteja, desbrossament i senyalització, tant sigui així que s’hi puguin planificar rutes cicloturistes i de senderisme. Els tres candidats han compartit la visió de la zona del llevant de l’illa com una àrea urbana que ultrapassa els límits del municipi i s’han compromès en fer feina coordinadament per millorar la vida de les prop de 43.000 persones que hi viuen.